Stora taberaset i Trästa

Ja nu e ni ju ett par stycken som efterfrågat min signaturrätt så här kommer den.
Kanske nått för Morberg, Aujalay och Mannerström ;)


Bucatini alle pancetta e pomodorini
Antal portioner: 4

Ingredienser
1 kg körsbärstomater, på kvist
4 klyftor vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
Svartpeppar, från kvarn, efter smak
Flingsalt, efter smak
2 paket bacon
1 paket pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 paket buffelmozzarella
1 bit parmesan, färsk


Gör så här
1.
Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.
2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull. 
3.
Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
6 .Skiva och knaperstek baconet.
7. Koka pastan a dente.
8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
10. Servera genast!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0