Me so busy

Tänk, nästan blivit heltidare...eller inte ;)
Men 14-23pass ons och tors och i helgen jobbar jag 14-stägning på lördagen och 14-19 på söndag...komsi komsi kulor ;)

Och innan jobb så blir det playdejts och fix.
Men idag ska jag inte jobba då och imorse när tjejerna va lämnade for jag och Dante till affärn, handlade på oss lite nödvändigt.
Sen sov han när vi kom hem så han fick sitta i bilen medan jag plockade upp varorna, betalade räkningar och premiärkörde nya tvättmaskin, om en knapp timme är den klar :D
Tur att vi haft bäästa svärmor som ställt upp med tvättmaskin och barnpassning i veckan, ett litet pusslande blir det med en som inte går dagis och tjejerna "bara" har 15h/v.

Och sen en supernyhet, "tack" vare att Rune blev så sjuk och fick så ont hemma så ändrade sig  biståndshandläggarna så på måndag så får han flytta in på ett boende (som tydligen ska va riktigt bra). Där har de som egna rum/lägenheter, sköterskor dygnet runt och en läkare 2ggr/v. Där får han nödvändig smärtlindring(morfin) och folk omkring sig hela tiden så han får det så bra som möjligt sista tiden i livet. Cancer sucks!
Men bara han har det bra och farmor får det "lite friare" som hon säger.

Nä nu är det dags för lunch; spenat- och fetapajen jag bjöd Malle och Eva på igår.
Btw, Albin sa att det va den godaste paj han ätit ever i sitt snart 35-åriga liv...sug på den ni ;)

Toppentisdag!

Idag vart det ingen tisdagsdejt med de sedvanliga så efter att jag och Dante lämnat tjejerna på dagis åkte vi till BVC, mätning och vägning. 74 cm lång och 10,5 kg tung :)

Efter det for vi till Skebo för att äntligen få träffa Hubbe och Sabina, va ju hundra år sen :-/
Vi satt på deras nya fina veranda i solen (och blåsten), drack kaffe och tog igen allt viktigt som vi missat ;)

Dante somnade i bilen därifrån och gör så än så jag fick äta min lunch i lugn och ro.
Om en knapp timme ska vi hämta brudarna. Pappan möter upp hemma så jag kan åka till Norrtälje, sola och handla.

Efter middagen har jag lovat Nike och ta med henne och äta glass bara hon och jag :) mysmys


Dålig på att blogga va?

Men vem vill pyssla med det när det är finväder ute? Eller så skyller jag på att jag fortfarande inte har nån kamera-app och inlägg utan bilder är ju rätt tråkiga ;)

Men våran är här och påsken och likaså stanarna. Everywhere! Hade glömt att de va så många. Handlat upp alla ekologiska ägg på ICA hade de gjort med.
Och beställer Cuba Libre i baren på jobbet och ser sen helt frågande ut när man kommer med deras "Rom och Cola".
Love to hate them?

Men faktum är att mycket förändras med stanarnas utvandring i sommarstugorna. Helt plötsligt kommer Glassbilen tillbaka (för fastboende äter bara glass när vi har grannar i stugorna?), det ska ordnas med brödkorgar innan maten på jobbet (ja jag vet att det är trevligt men vi har inte det och när nån då ber om det blir det en himskans massa spring och fixa), vinrekommendationerna som funkat till weekendgästerna hela vinterhalvåret (och hyllats i många fall) "duger inte aaaalls".

Men men, stanarsäsongen är bara i startgroparna så det är bara att härda ut ;)

Julen varar fram till påska?

Ja som vissa av er vet är jag ju inte snabbast i kommun på och plocka ner julpyntet. Inte för att jag tycker det är så mysigt och fint och pluttigull utan för att jag helt enkelt inte orkar.
Och ja idag kan man ju säga att påsken börjar (för ni har väl ingen aning om vad man gör på Svartmåndagen, Vittisdagen eller Dymmelonsdagen?) och jag har tre julsaker kvar uppe som ska ner...idag?!

Den som gissar rätt på vilka tre saker det är får en kaffe och mumsiga dinkelbullar ;)

Tack Stockholm stads biståndshandläggare s...

img_8345 (MMS)

Tack Stockholm stads biståndshandläggare som inte vill ge min 72-åriga farmor nån slags hjälp med hennes 75-åriga sambo som har sån värk i kroppen av cancern att varken han eller farmor får sova på nätterna och dessutom är förvirrad då ev. metastaser gått upp i hjärnan. Tack!


Upp som en sol och ner som en pannkaka

Förmiddagen va toppen, plockade av inne, körde en tvättmaskin. Hängde ut den i det fina vädret samtidigt som grillen va tänd. Grillade korv och mös med mina goa i solen. Tog en promis med Dante som somnade i vagnen...

...sen då? Dante vaknar alldeles för tidigt, river sig själv i ansiktet så blodet rinner (vart fan fick han humöret ifrån för mitt är tydligen kvar?).
Tjurig bebis som kryper runt och skriker och kastar sig och har sig. Provar lägga honom och under tiden han ligger installerar jag internetet på nya datorn med simkortet som Albin tydligen hittat i hans brevhög. Ja det har jag ju inte väntat på i flera dagar?!?!

iTunes-installationen strular men efter mycket om och men. Synkroniseringen gav inte kameran och Safarin tillbaka, vette tusan om ens uppdateringen gör det? Den vill inte ta till sig och synka låter jag köpt i iTunes-store med min iPhone. WTF??

Verkar som att jag får lämna in skitluren i en jävla Telia-butik snart...min närmsta Teliabutik i Korpilombolo you know...


Pappan och de två har det toppen hemma :) ...

img_2793 (MMS)

Pappan och de två har det toppen hemma :) haft kanondagar på olika håll idag mao :)


Så mkt man hann med när tjejerna gick lång...

img_0934 (MMS)

Så mkt man hann med när tjejerna gick långdag på dagis; frukost hos Malle, promis, lunch på Källarn, promis, kaffe i solen och när vi kom hem tog jag och Dante en liten cykeltur. Hans första faktiskt, det va mys :) Nu är alla tre brudarna ute och leker och Tjurskalle (ja han blev sån nu, uttråkad efter den händelserika dan?) och jag ska börja med middagen snart. Kyckling bjuds det på idag.


Bloggpausar ett par dagar till i väntan på...

Bloggpausar ett par dagar till i väntan på ett simkort till nya mobila bredbandet till nya datorn (thanks again dear <3). Då ska vi få ordning på borttappade appar, kamera and stuff! To be continued...


Meltdown...

...Fukushimasize...

Jag står jättestadigt alldeles själv, kans...

img_8108 (MMS)

Jag står jättestadigt alldeles själv, kanske tom ännu bättre i mina nya, snygga jeans. Men jag vägrar gå, inte ett steg tänker jag ta. Kanske när jag får min första tand?


Buggan är vårfin :)

img_7408 (MMS)

Buggan är vårfin :)


Pärlhalsband, Rolling Stones och en blå st...

img_3558 (MMS)

Pärlhalsband, Rolling Stones och en blå strumpa <3


Vi är en bit in i April och jag vet att t....

img_5927 (MMS)

Vi är en bit in i April och jag vet att t.o.m. svärmor plockat ner julgardinerna. Så jag kanske också borde plocka ner det sista? Imorgon...när Karin vart här och jag är hemma från Norrtälje. För sen är kommande tre kvällar uppbokade :) så jag njuter...i smyg ;)


Måndag igen då...

...men den här startade betydligt bättre än förra.
Om en stund kommer Marie och de två små hit och leker en stund.
Ett ypperligt tillfälle för mig att köra sedvanliga måndagsstädningen (huset blir som kaotiskt när Albin och barnen är hemma så länge ;) ). Det e verkligen samma visa varje måndag, men rutinmänniska som man är gör det mig inte ett dugg.

*) I eftermiddag blir det Norrtälje igen, solarieöarna..."bara" 2 mån kvar :-/ spännande måndag va ;)

Är fortfarande så belåten med helgen, det va så kul och träffa Liz igen, prata prata prata om allt...eller ja det blir lätt samma samtalsämne (Rimbo, mamma osv.).
Och bion va ju kanon, mysig liksom...eller ja rolig och ledsam med men annars mysig.

Nä, det verkar som att brudarna väckt lillebror så det här får va för nu, tjingeling.______________________________________________________________________________________________

*) Ja ni är säkert ett par som undrar om det där med Norrtälje, sola och 2 mån.
Som de flesta säkert vet är jag blek, lite för blek faktiskt.
Så ljus i mitt lilla skinn att jag bränner mig från April-September ungefär. Eller gjorde. Trots höga solskyddsfaktorer (vi pratar spf 50+ i ansikte/händer och spf 30 på kroppen).
Så för drygt ett år sen började jag på ljusbehandling i Norrtälje. Från Mars till Maj åker jag till Norrtälje sjukhus och solar 2 ggr/v. Första gången solar jag 1 min och 8 sek. Sen ökar det med ungefär 1 min per gång tills jag är uppe i drygt 20 min. Bränner mig redan på nivå tre (alltså svagt UVA-ljus i drygt 3 min) varje år. Drygt som fan men uppenbarligen behövs behandlingen. I somras va en av de bästa somrarna på länge, jag kan gå lättklädd som andra utan att bränna sönder mig. Jag slipper klä mig heltäckande och slippa folks ömkande blickar och dumma frågor som "Är det inte varmt med så mycket kläder?"....duuuuh, gissa själv.
Bensinräkningen springer iväg och det blir egtt pusslande med tider och barnpassning under en tid men det är det värt. För det betyder att jag kan (kan, jag säger inte att det funkar toppen rent praktiskt ;) gå till stranden med ungarna utan att behöva säga varje gång att nä ni får vänta tills pappa kommer hem. Jag kan va ute på tomten med de utan att sitta inne och övervaka från fönstret. Jag kunde knappt gå ut på sena eftermiddagen förut utan att bränna mig. Så nu vet ni det :)

Vi sticker på rockparty! Coola brudarna är...

img_8852 (MMS)

Vi sticker på rockparty! Coola brudarna är redo :)


V. 13. Varför skulle Jag skämta om det?

img_6058 (MMS)

V. 13. Varför skulle Jag skämta om det?


RSS 2.0