Marshmallows
Puder:
4 msk maizenamjöl
4 msk florsocker
Sikta och blanda i en separat skål
Marshallowsmet:
10 gelatinblad
1 1/4 dl vatten + 2½ dl vatten
4 ½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker (eller annan smaksättning, t.ex. apelsinsaft och -skal)
2 äggvitor
1 msk hushållsfärg
Gör så här:
1. Leta fram en fyrkantig form som är ungefär 20x20 cm, lägg ett smörpapper däri
och olja det ordentligt med rapsolja. Sikta ungefär hälften av pudret i botten av formen
och ställ den åt sidan.
2. Lägg gelatinbladen i 1 1/4 dl vatten och låt stå.
Häll 2½ dl vatten i en kastrull och vänd i sockret, rör snällt tillssockret löser upp sig.
Låt sedan sockerlösningen koka ordentligt tills den blir 122 grader (låt ett lock ligga
snett på kastrullen så att ångan rinner tillbaka ned i den, då bildas det inga kristaller i
sockerlagen). Har du ingen termometer, låt lösningen koka i 10 minuter.
Se till att den inte blir gyllene utan bara helt genomskinlig.
3. Försiktigt nu! Häll i gelatinet och vattnet och rör om, det kommer att bubbla ordentligt.
Blanda även i din smaksättning och ställ sockerlösningen åt sidan.

4. Vispa äggvitan tills den bildar fina toppar. Nu ska du försiktigt blanda ned
sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt.
Det kan vara fiffigt att ha en kompis i det här läget (eller många,
ju fler, desto roligare vet du väl! (Eller så har man en Kitchen Aid,
bra sås reder sig själv ;) )). Vispa i 10 minuter till, för det är nu du
ser till att marshmallowsen får rätt fluff.
5. Häll upp smeten i den fyrkantiga formen och droppa några fina droppar
karamellfärg på toppen. Ta en gaffel och dra färgen till marmormönster
och sikta sedan försiktigt lite puder på toppen. Låt stelna ett tag och skär
sedan i fina fyrkanter.

Voila!
4 msk maizenamjöl
4 msk florsocker
Sikta och blanda i en separat skål
Marshallowsmet:
10 gelatinblad
1 1/4 dl vatten + 2½ dl vatten
4 ½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker (eller annan smaksättning, t.ex. apelsinsaft och -skal)
2 äggvitor
1 msk hushållsfärg
Gör så här:
1. Leta fram en fyrkantig form som är ungefär 20x20 cm, lägg ett smörpapper däri
och olja det ordentligt med rapsolja. Sikta ungefär hälften av pudret i botten av formen
och ställ den åt sidan.
2. Lägg gelatinbladen i 1 1/4 dl vatten och låt stå.
Häll 2½ dl vatten i en kastrull och vänd i sockret, rör snällt tillssockret löser upp sig.
Låt sedan sockerlösningen koka ordentligt tills den blir 122 grader (låt ett lock ligga
snett på kastrullen så att ångan rinner tillbaka ned i den, då bildas det inga kristaller i
sockerlagen). Har du ingen termometer, låt lösningen koka i 10 minuter.
Se till att den inte blir gyllene utan bara helt genomskinlig.
3. Försiktigt nu! Häll i gelatinet och vattnet och rör om, det kommer att bubbla ordentligt.
Blanda även i din smaksättning och ställ sockerlösningen åt sidan.

4. Vispa äggvitan tills den bildar fina toppar. Nu ska du försiktigt blanda ned
sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt.
Det kan vara fiffigt att ha en kompis i det här läget (eller många,
ju fler, desto roligare vet du väl! (Eller så har man en Kitchen Aid,
bra sås reder sig själv ;) )). Vispa i 10 minuter till, för det är nu du
ser till att marshmallowsen får rätt fluff.
5. Häll upp smeten i den fyrkantiga formen och droppa några fina droppar
karamellfärg på toppen. Ta en gaffel och dra färgen till marmormönster
och sikta sedan försiktigt lite puder på toppen. Låt stelna ett tag och skär
sedan i fina fyrkanter.

Voila!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Åh så duktig du är! Ser ruskigt gott ut! Bjuppa på en bild när de är färdiga då..vill se :P
Trackback