Ny dag, nya tag

Vi börjar återhämta oss från igår. Vaknar 05.00 av att lusen står i dörröppningen till sovrummet och vrålar; "-JAG HAR KISSAAAAT!!" med lilla blöjan i högsta hugg. Hallå, jag är ledig. Kasta den, gör vad du vill. Men kom och lägg dig sen, vi ska inte upp än på 1,5. Barnen och mamman äter frulle, klär sig, åker till skolan.

Vi som inte går i skolan åker hem igen, hänger tvätt och diskar undan. Slår in paket och stressar till fikan hos bästa Anki. Undrar dock varför Ronja skulle sova just när vi va där? Fick ju bara låna lite. Men kanske lika bra, för avkomman (han) blev varmare och varmare. Pipigare och pipigare. Och till sist trött. Vaknade till och skrek. Fick ett rumppiller (som ser ut som en bomb av nå slag?), vägrar glass men blir snabbt piggare. Himla käcka piller det där, måste köpa.
Har ju liksom inte haft möjlighet att botanisera i febernedsättningsdjungeln då kidsen sällan ökar sin dygnsmedeltemp.

Köper rumppiller, hämtar ett skolbarn. Hemma på Foxyroad sover avkomman (han) i bilen och tänkte att "ja men det kan han väl göra en stund?". Icke! En geting (som oxå anser att vädret inte är vinter än) bestämmer sig för att göra ett utfall. Mitt i plytet på Tilda. Lyckat. Hon vrålar, Dante vaknar, han vrålar, svetten lackar i mammans panna.

Kommer in, med jackor och skor och post på ena armen och febrig avkomma på den andra. Blir mild, dämpar getingstick med ispåse och bäddar ner liten febrig med napp, snutte, vatten unt so weiter, unt so weiter.
(och nu vaknade han :) )

Pannkaka i ugnen, 2/3 av de som bor här framför tvn. Kvällen kan sluta hur som. Men han måste va pigg imorrn, vi ska ju till Malle :) längtat!

Signar ut. Slut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0